profil

 

Billie Koppel er en dansk sangerinde (bl.a. i CATBIRD) og sangskriver, som næsten bogstaveligt er vokset op på scenen. Udover musikken skriver Billie Koppel også digte, og er samtidigt i gang med en erindringsbog, som bliver udgivet på Gyldendal i 2017. Billie fotograferer også meget, og har sin første fotoudstilling i Fuglesøcenteret i 2017 . Billie er datter af Annisette og Thomas Koppel (The Savage Rose).

Billie Koppel startede som korsanger i Savage Rose og medvirkede på flere Savage Rose albums (også som solist). I starten af 90’erne arbejdede hun på et album med produceren Thomas Blackmann og Mega Records. De udgav singlen Christmas i 1992. I midten af 90’erne mødte hun manageren Herb Cohen (manager for bl.a. Tom Waits og Tim Buckley) i Los Angeles, og han forelskede sig i Billies stemme. Herb Cohen inviterede Billie til at bosætte sig i Los Angeles og starte et samarbejde. Billie boede i en årrække i Los Angeles, og spillede med flere forskellige musikere. Hun indspillede også et album med bl.a. Branford Marsalis, Ray Fuller og Ricky Lawson. På et besøg i Danmark mødte hun producer og komponist Frank Hasselstrøm.

Billie flyttede tilbage til Danmark og dannede herefter sammen med Frank, bandet CATBIRD. Deres debutalbum “Sliding From The Moon” blev udgivet af BMG i 2003. I den forbindelse blev Billie nomineret til “Arets Sangerinde” ved Danish Music Awards 2003. CATBIRD blev ligeledes nomineret til “Årets Nye Navn” ved Danmarks Radios P3-pris. CATBIRD har siden udgivet 3 albums: “Sliding From The Moon” (2003 BMG) og “Among Us” (2008 Playground Music) samt “Sweet Cry” (2012 Playground music). Billie arbejder i øjeblikket på et nyt album med CATBIRD, som skal udkomme i 2017. Billie har turneret over det meste af verden, både med Savage Rose og CATBIRD.

Billie har medvirket i flere teaterstykker, bl.a Bella Vita på Gladsaxe Teater, Dødens Triumf på Østre Gasværk Teater og Enden Er Nær på Bellevue Teater. Billie Koppel er uddannet danser/koreograf fra Skolen for Moderne Dans.