BIOGRAFI

Billie Koppel er en dansk sangerinde og sangskriver, som næsten er vokset op på scenen. Billie er datter af Annisette og Thomas Koppel (The Savage Rose).

Udover musikken skriver Billie Koppel også digte, og har skrevet erindringsbogen “Glimt”, udgivet på Gyldendal d. 24/9 – 2019.

Billie fotograferer også meget, og havde sin første fotoudstilling i Fuglesøcenteret i 2017. Siden har hun udstillet flere steder, bl.a. Odsherreds pakhus, Næstved Arena, Bellevue Teater og Anexet ved Lundsgaard Gods.

Billie Koppel startede som korsanger i The Savage Rose og medvirkede på flere The Savage Rose albums (også som solist). I starten af 90’erne arbejdede hun på et album med produceren Thomas Blackmann og Mega Records. De udgav singlen Christmas i 1992. I midten af 90’erne mødte hun manageren Herb Cohen (manager for bl.a. Tom Waits og Tim Buckley) i Los Angeles, og han forelskede sig i Billies stemme. Herb Cohen inviterede Billie til at bosætte sig i Los Angeles og starte et samarbejde. Billie boede i en årrække i Los Angeles, og spillede med flere forskellige musikere. Hun indspillede også et album med bl.a. Branford Marsalis, Ray Fuller og Ricky Lawson. På et besøg i Danmark mødte hun producer og komponist Frank Hasselstroem.

Billie flyttede tilbage til Danmark og dannede herefter sammen med Frank, bandet CATBIRD. Deres debutalbum “Sliding From The Moon” blev udgivet af BMG i 2003. I den forbindelse blev Billie nomineret til “Arets Sangerinde” ved Danish Music Awards 2003. CATBIRD blev ligeledes nomineret til “Årets Nye Navn” ved Danmarks Radios P3-pris. CATBIRD har siden udgivet 3 albums: “Sliding From The Moon” (2003 BMG) og “Among Us” (2008 Playground Music) samt“Sweet Cry” (2012 Playground music). Billie har turneret over det meste af verden, både med Savage Rose og CATBIRD.

Billie har medvirket i flere teaterstykker, bl.a “Bella Vita” på Gladsaxe Teater, “Dødens Triumf” på Østre Gasværk Teater og “Enden Er Nær” på Bellevue Teater. Billie Koppel er uddannet danser/koreograf fra Skolen for Moderne Dans.

I 2020 er Billie gået sammen med Joel Gjærsbøl og Frank Hasselstroem i det nye band BILLIE AND THE BELL. De er ved at indspille nyt studiealbum, som forventes ude i 2021. Men allerede i august 2020 udkommer de med en mini EP med deres versioner af 2 Tim Buckley sange og 1 Anthony and The Johnsons sang.